Hubyarlılar bayramlaştı

Tarih 01 Kasım 2012, 16:34 Editör

Hubyar Vakfı tarafından yapılan Bayram Cemi ve kurban lokması bu yıl Taşdelen Cemevi'nde gerçekleştirildi.

Hubyarlılar bu yıl Taşdelen Cemevi'nde buluştu

Hubyar Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma etkinliğimiz bu yıl Taşdelen Cemevi'nde yapıldı. Hubyarlıların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşam buluşmasında önce Bayram Cem'i yapıldı.

Daha önceki yıllarda Aydınlı Cemevi, Yenidoğan Cemevi, Gazi Cemevi gibi yerlerde yapılan Hubyarlıların bayramlaşması bu yıl, Taşdelen Cemevi'nde yapıldı. Büyük küçük Hubyarlıların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşmada önce Bayram Cemi yapıldı. Hubyarlı kadınların geleneksel Türkmen kıyafetleri ile katıldığı cemde 12 hizmet yürütülüp semah dönüldü. Birlik ve dirlik için duaların edildiği ve TV 10 kanalı tarafından çekim yapılan cemin ardından kurban lokmasına geçildi.

Patlak: "Hubyarlılar birlikteliklerini sürdürüyor"

Kurban lokması öncesinde Hubyarlılara seslenen Hubyar Vakfı Başkanı Halil Patlak, Hubyarlıların kent koşullarında Alevi inancını yürüten bir topluluk olduğunu belirtip, her yıl kendi mahallerinde cemler yapıp erkan yürütmenin yanı sıra Kurban Bayramında da buluşup bayram cemi yaptıklarını söyledi.

Duaların ve Kuran'ın okunduğu kurban lokmasından sonra Hubyarlılar Muharrem Orucu'ndan sonra yapılacak 'Muharrem ve Aşure Cemi'nde buluşmak üzere ayrıldılar.

(Bayram Cemi ve Kurban lokması fotoğraf galerisi yakında yayınlanacaktır)

Bu haber 1949 defa okunmuştur.

Kırk ekmeği ve Senelikler

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.