HUBYARDA HARMAN ZAMANI

Tarih 20 Ekim 2010, 12:35 Editör

HUBYARDA HARMAN ZAMANI

Duran BALCI

Biz köyümüzden biliriz, Harman zamanı, otların, sapların, toplandığı düğenle sürülerek saman edildiği, ayrık otların ayrıldığı, kesin- kesmüğün ayrıldığı, arpanın, buğdayın, tohumluğun, yemliğin, ekmekliğin ayrıldığı zamandır. Hubyar davası da Alevilerin Harman yeri olmuştur. İnsanların samimiyetini, araştırmacıların niteliğini, Solcuların solculuğunu, Dedelerin Dedeliğini, Taliplerin talipliğni, biz köylü olarak bu davada anladık. Yalakalıkları, riyakarlıkları, yolunu kenara koyarak çıkarı için eline kalem alanları biz bu harmanda öğrendik.
    Derken bu harmana Hasan Harmancı da uğradı. Görelim bakalım nasıl uğradı. Sözümüz şimdi onadır.

Sayın Hasan HARMANCI Hubyar davasının nedenselliğini yıllardır araştırmadan Hubyarı kim kurtaracak başlıklı demogojinizi okuduğumda bilgi eksikliği ile birlikte insanların kafasını karıştırmak için yazıldığını düşündüm.  Hubyarlı Determinizmin Sağduyu Sorunu başlıklı başı sonu olmayan yazınızı okuyunca  insanların kafasını karıştırmak için değil  kendi kafanızın içinin çok karışık olduğu kanısına vardım. Hubyar sultanın Türklüğü , Türkmenliğinin nereden geldiğini kim olduğunu  Hubyarlılar sizden daha iyi bilir ve ayrıca  Hubyar torunları  ırkçılığın zararlarını ve kimlere hizmet ettiğini de çok iyi bilirler.

Ne hikmet ki yıllardır Hubyar işgal davasında bu güne kadar yorumunu ve adınızı duymadığım Harmancı  Kadıköy savcılığının  2010/2738 soruşturma nolu dosyasına Acaba nereden ulaştınız? Bunu size kim verdi ?

Almus Mahkemesinde sözcülüğünü yaptığınız kişilerin 2005 yılında açtığı Hubyar türbesinin zilliyetlik ( benin dedemin mezarı dediği ) davası dosyasına bu zamana kadar neden ulaşamadınız?

içeriği neden okunmadınız ?  Hubyar sorununa bu kadar ilgilisiniz neden ?  Madem bu kadar ilgilisiniz o halde Hubyar köyü muhtarı , İhtiyar heyeti, Hubyar Vakfı Yönetim kurulu,  mütevelli heyeti ve diğer Hubyar mensupları ile gerek Hubyar köyüne giderek gerek şehirde yaşayan hubyarlılarla diyalog kurdunuz mu ? Hubyar’la ilgili yazılmış kitapları okudunuz mu? Dava dosyasını incelediniz mi?

Savunduğunuz zihniyetin Hubyar isminin marka tescili için T.PE. ne münacatını ticari bir emtia yapmak üzere nasıl odluda bu güne kadar göremediniz mi ?

Geçtiğimiz yıllarda 2 Temmuz  madımak anmasına Hubyar köyünden giden canları kimler neden ihbar etti biliyor musunuz ?  Bunu araştırdınız mı?

Yoksa siz araştırmacı değimlisiniz ? Araştırmacı değilseniz Hubyar Merakınız nereden geliyor. Hubyar Merakınız var ise ve Hubyar hakkında bu kadar iddialı bir yazı yazıyorsanız bunları araştırmadan, okumadan nasıl böyle ahkam kesersiniz. Bu nasıl bir ilimdir, bilimdir, araştırmacılıktır.

Alevi hukukunu Ankara’da ve başka mercilerde insanların huzurunda bizzat Hıdır Temel’in kabul etmediğinden haberiniz yok mu?  Alevi Bektaşi Federasyonunda yapılan toplantıda Hubyar Köyü temsilcilerinin irade teslimine rağmen Hıdır Temel’in ‘’Burası benim babamın malıdır. Ben Babamın malını kimseyle tartışmam’’ dediğinden haberiniz yok mu? Madem Hubyar’la bu kadar ilgilisiniz bunu hiç duymadınız mı?

Sayın Harmancı, Hubyar köyü seçmen listesini en son yapılan yerel seçimlerden önce  bizzat kendimin Almus yüksek  seçim kuruluna seçmen listesini  kontrol etmek için gittiğimde Hubyar köyü seçmen listesine;   seçmen listesindekiler hubyarlı değildir Hubyar köyünde ikamet etmiyorlar diyerek  ( Hubyar köyü mevcut azaları da dahil olmak üzere) umarım sizinde onaylamayacağınız Hubyar köyünden oy alamayan bir siyasi parti (MHP) Almus ilçe başkanı tarafından itiraz edildiğini  ilgili parti ilçe  başkanı ile görüşmemde  neden itiraz ettiklerini sorduğumda  hatırı sayılır bir partilimizin ricası üzerine  itiraz  ettiklerini bu partilinin kim olduğunu sorduğumda ( sizinde savunduğunuz feodal işgalci zihniyet olan)    tozanlı bölge sorumlularımızdan  Mustafa TEMEL in olduğunu  öğrendiğimde inanın bir bireyin yaşayacağı en zor anlardan birini yaşadım.

Umarım Hubyar köyü seçmen listesine itirazın Hubyarlı determinizmi sağduyusunu da savunduğunuz feodal işgalci zihniyete sorarsınız.

Hubyar Dergahının olmadığını ( Hubyar dergahına bağlı yüzlerce  köyleri yok sayarak)   burası Hubyar türbesi değil ‘’dedemim mezarıdır’’ tapusunu istiyorum diyen zihniyete çanak tutarcasına Hubyarın dergah değil tekke olduğunu Ülkemizdeki  Mevcut siyasi anlayışın Cem evleri ibadet hane değildir demesi gibi Hubyarlılara neden dayatıyorsunuz ?  Hubyar köyüne hiç gittiniz mi? Burasını fiziki olarak incelediniz mi? Buranın tekke mi – Dergah mı olduğuna nasıl karar verdiniz.

Siz hubyarlıların Alevi dedesi olduğunu yıllardır alevi dernekleri yönetim kurullarında yer almanıza rağmen  nasıl bilemezsiniz?  Oysaki Hubyarlılar hem Mürşit hem dede hem de bu yola talip olduklarını savunduğunuz zihniyet size anlatmadı mı?

Oysaki savunuculuğunuzu yaptığınız zihniyetin Dedesi de Hubyar Köyünde Hubyar Sultan  torunlarındandır.  (Hatiplerdir)  Hubyar Köyünde her aile başka bir ailenin Dedelik hizmetlerini yürütmektedir.  Yoksa siz her Dedenin aynı zamanda bu yolun talibi olduğunu bilmiyor musunuz ? Hubyar Köyündeki aileler Hubyar Sultan’ın torunu ve Dede – Ana dır.

Sayın Harmancı,  siz ve sizin gibi düşünen kişiler Hubyar davasını hukuk sürecine kendilerinin zilliyetlik davasını açmalarına rağmen Hubyar türbesinin Hünkar Hacı Bektaş-ı veli Dergahı gibi müze olacak dergaha ücretli gireceksiniz diyerek sanki ben ve yol canlarımızın Hünkar Dergahına ücretle girilmesini savunuyormuşuz gibi kamu oyunu aldatıyorlar oysa ki bırakın  Hubyar Dergahına Diğer alevi Kızılbaş Bektaşi ve Anadolu topraklarındaki ve dünyadaki  hiçbir inanç merkezine ücretli ziyaret  devah edilmesine kesinlikle karşıyız.

Hubyar dergahının türbesini hiçbir hubyarlı Hubyar mensubu Dedesi talibi özelleştirmesini asla istemez  ama makalelerinizde araştırmadan kafa kol ilişkilerinizle savunduğunuz işgalci zihniyet       ( Mustafa TEMEL )  Kendi saflarında Özelleştirilmesini isteyip Tokat Almus Mahkemesine yukarıda belirttiğim gibi Zilliyetlik davası açmıştır.

Ama bizler de Hubyar Dergahının özelleştirilmesini değil, hani yakın geçmiş zamanda oldu ya  tüm emekçi sınıfının bildiği üzere Ankara’da Tekel işçilerinin yaptığı sınıf mücadelesi yolundayız; Neden mi.? Şu anda sizinle aramızdaki farkımız siz Özelleştirmeden yana Bizler ise Hubyar dergahının Hubyarlı Dedeler ve talipler tarafından çoğulcu komin olarak Aleviliğin ve Kızılbaşlığın asimilasyona uğramadan kimliksizleştirilmeden bir an evvel kurtarılmasından yanayız. 20/10/2010

Aşkı niyazla

Duran BALCI

Hubyar Vakfı Mütevellisi

Hubyar Köyü Azası

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.