TOKDEF'e mektup

Tarih 13 Eylül 2017, 11:37 Editör

Halil Bakan kişisel husumetlerine TOKDEF’i alet etmektedir.

TOKDEF Tokat İli Dernekler Federasyonu

Yönetim ve Denetim Kuruluna

Halil Bakan kişisel husumetlerine TOKDEF’i alet etmektedir.

Tokat Almus Hubyar Köyünde bayramın birinci gününde yaşanan olaylarla ilgili TOKDEF’in açıklamasını üzülerek okumuş bulunuyoruz.

Tokat Dernekler Federasyonu gibi saygın kabul ettiğimiz bir üst kurumun köyümğüzde yaşanan olayı iyicene araştırmadan, tarafları dinlemeden sadece Temel ailesinin beyanlarını alarak açıklama yapması, kurumunuzun saygınlığına gölge düşürmüştür.

Tokdef madem ki Hubyar Köyünde yaşanan olayı önemsemektedir, o halde bir heyet oluşturup tarafları dinlemesi gerekirken sadece bir tarafın yalan beyanlarının altına imza atmıştır.

Bize gelen bilgilere göre TOKDEF Başkanı da TOKDEF kimliği ile Tokat’ta Temel ailesi lehinde kulis görüşmeleri yapmakta ve Hubyar tartışmasına TOKDEF’i taraf etmektedir.

TOKDEF Yönetim ve Denetim Kurulunun bilgisi dahiline olduğuna inanmadığımız bu tür yaklaşım ve tarafçı tutuma biran evvel son verilmesini, son verdirilmesini rica ediyoruz. Halil Bakan kişisel husumetlerine TOKDEF’i alet etmektedir ve bu kurumunuza zarar vermektedir.

Bu mektupla TOKDEF Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunu bilgilendiriyoruz. Bundan sonra TOKDEF’in Hubyar konusundaki tartışmaya benzer şekilde taraf olmasını sadece Halil Bakan’ın kişisel tutumu değil kurumun müdahalesi olarak göreceğimizi ve ona göre tavır alacağımızın da bilinmesini istiyoruz.

Hubyar köyünde bu olayın nasıl olduğunu merak edenlerin linkteki açıklamayı okumasını tavsiye ederiz. (http://www.hubyarvakfi.org.tr/haber_detay.asp?haberID=188 )

Bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.

13.09.2017

Hubyar Kültür Vakfı