Tokat yerel basını ile görüşmeler

Tarih 22 Eylül 2017, 21:10 Editör

Tokat yerel basını ile görüşmeler

Hubyar Kültür Vakfı Başkanı Halil Patlak ve Yönetim Kurulu üyemiz Kazım Çelik 18 Eylül 2017 tarihinde Tokat yerel medyasından Hürsöz Gazetesi, Tokat Gazetesi ve Güneş Medyayı ziyeret ettiler.

Ziyeret esnasında gerek Hubyar Tekkesi sorunuyla gerekse de son yaşanan tartışmalarla ilgili bilgi aktarıldı. Özellikle Tokat yerel medyasının olayı tek taraflı ele alınışından duyulan rahatsızlıklar iletildi.

Yapılan ziyaretlerde son yaşanan tarışmayla ilgili Temel ailesinin olayı tek taraflı olarak aktardığı ve aslı astarı olmayan yalanlar söylediği dikkat çekti.

Bu yalanlardan akla hayale gelmeyen ve de olayı siyasi boyuta çeken iftiralar dikkat çekiciydi. Görüşmelerimzde Doğan Haber Ajansının Tokat sorumlusu olayın kendilerine çok farklı anlatıldığını kendilerinin ise anlatılanlara ikna olmadıklarını dile getirdi. Anlatılanlara göre; “Bayramın ikinci günü Hubyar Köyünü karadenizden gelen PKK ekibi basmış ve Temel ailesi fertlerini tartaklamış, Türbe ve Cemevini tahrip etmiştir”

Tokat yerel basınına yansıyan yalanların bununla da bitmediği güye Ali kenanoğlu ve kimi vakıf yöneticilerimizin İstanbul’dan pkk militanlarını köye gönderdiği söylenmiştir.

Akıllara durgunluk veren bu yalan ve iftiralar karşısında Tokat güvenlik güçlerinin bile şaşırıp kaldığını söyleyen basın mensupları konunun aslını Hubyar Kültür Vakfı yöneticilerinden dinlediler.

Tokat Güneş Medya isimli gazete sahibi ise Aslan Temel’in yakın arkadaşı olduğunu ve bu tartışmada taraflarının belli olduğunu dile getirmiştir.

Görüşmede Tokat yerel basının Hubyar konusunda daha duyarlı olması hususunda mutabık kalınıp karşılıklı iyi niyet dilekleriye görüşmelere son verilmiştir.

Hubyar Kültür Vakfı

19.09.2017

Ek: Tokat yerel medyasına yönelik açıklama

Tokat yerel medyasını Hubyar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz

Hubyar Tekkesinin Vakıflar Genel Müdürlüğü uhdesine geçmiş olduğu Şubat/2017 den bu tarafa Tokat yerel medyasında Hubyar Tekkesi ve Vakfımızla ilgili çokça haber çıkmaktadır.

Bu haberler çoğunlukla tek taraflı alınan bilgilerle ve de Vakfımızı karalama, yıpratma niteliği taşımaktadır. Özellikle de Vakıf üyelerimizden 25. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun siyasi kimliği ön plana çıkartılmakta ve vakfımızın Ali Kenanoğlu yönetiminde bir vakıf olarak sunulmaktadır.

Burada amaç bellidir; Vakıflar Genel Müdürlüğüne Hubyar Tekkesinin tahsisi için iki Vakıf müracatta bulunmuştur. Amaç bu yayınlar aracılığıyla bizim vakfımızı yıpratarak diğer Vakıfı avantajlı pozisyona çıkartmaktır.

Hubyar Kültür Vakfı, Hubyar Köyünde bulunan 42 farklı soy isimli aileden 36 sının katılımıyla kurulmuş bir Vakıftır. Vakfımıza kimin kurucu üye olacağı bizim tarafımızdan değil Vakıf senedimiz gereğince ailelerin temsiliyetine müdahale etmemek adına kendilerince belirlenmektedir. Ali Kenanoğlu’da kendi ailesini temsilen Vakfımızın üyesidir.

Ali Kenanoğlu, Hubyar Sultan, Hubyar Ocağı ve Hubyar Köyü konusunda gerek Hubyar kamuoyuna gerekse de Türkiye Kamuoyuna belge ve bilgi kazandırmış araştırmacı bir kişidir. Sayın Kenanoğlu Alevi toplumunca da yakından tanınan ve yıllarca Alevi kurumlarında hizmet vermiş bir kişidir. 7 Haziran seçimlerinde de kimi Alevi kurumları ile HDP arasında yapılan ittifak sonucunda Milletvekili seçilmiştir. Kendisinin siyasi görüşü kendisini bağlamakta ve Vakfımızla bu anlamda bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Vakfımız üyeleri arasında ve/veya vakfımızda temsil edilen aileler arasında CHP, MHP, HDP, AKP, gibi bir çok siyasi parti mensubu veya seçmeni bulunmaktadır. Bu mensubiyet bizim bildiklerimiz olup bilmediğimiz başka siyasi partilere mensup kişilerde bulunabilir.

Vakfımız Hubyar Köyünde çoğunluğu temsil edip, kurulduğundan bu tarafa da Hubyar Köyü Muhtarının seçilmesinde belirleyici rol oynamaktadır.

Bir diğer konu ise Hubyar Tekkesini şahsına tapu almak isteyen ve açtığı davayı kaybeden Mustafa Temel sanki köydeki Hubyar Sultan’ın soyundan gelen tek kişi olarak sunulmasıdır. Bu tamamen kara propaganda ve yalandır. Hubyar Köyü mensubu kişilerin tamamı Hubyar Sultan’ın soyundan gelmektedir. Hubyar Köyünde, Hubyar Ocağında hizmet veren çok ça Dedemiz ve Anamız bulunmaktadır. Hubyar Tekkesi Mustafa Temel şahsi mülkü olmadığı gibi Hubyar Ocağı da sadece kendisinden ibaret değildir.

Gerçekler bu iken konunun bilinçli bilinçsiz, eksik bilgi yada kasıtlı bir şekilde sunulması Hubyar Köyüne, Hubyar Tekkesine, Hubyar Ocağına zarar vermektedir.

Gazeteciliğin böyle olmadığını ve tek taraflı yayın yapmanın basın ahlak ilkelerine uygun olmadığını biliyor ve hatırlatıyoruz.

Tokat yerel medyasını Hubyar Köyü, Hubyar Tekkesi, Hubyar Ocağı konusunda haber yaparken daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Halil Patlak     -                        Hüseyin Culhacı

Hubyar Kültür Vakfı Başkanı  Hubyar Köyü Muhtarı