HUBYAR DAVASI SÜRÜYOR

Tarih 01 Aralık 2010, 09:42 Editör

Hubyar Vakfı Genel Başkanı Halil Patlak, 5 Yılı aşkın Hubyar Tekkesi ile ilgili devam eden mahkemenin henüz sonuçlanmadığını belirterek, bazı arkadaşlar davayı kazandık diye şenlik yapıyor dedi.

Hubyar Vakfı Genel Başkanı Halil Patlak, Kurban Bayramı’nın ardından İstanbul’dan Tokat gelerek kamu kurum ve kuruluşlara yönelik bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıda basın mensuplarına 5 yıldır Hubyar Dergahı’yla ilgili yaşanan mahkeme sürecini değerlendirdi. Başkan Patlak, “Hubyar Türbesiyle ilgili olarak 5 yılı aşkın bir süredir mahkemenin devam ettiğini söyleyen Başkan Patlat, “Biz Hubyar Türbesi’nin köy tüzel kişiliğine verilmesinden yana tavrımız bellidir. Köyümüzün yüzde 90’ıda bu kategoride yer almıştır. Bir tarafta Almus İdare Mahkemesi’ne müracaat ederek şahsına tapu etmektedir. Bir tarafta da köy tüzel kişiliği. Bu şuan Yargıtay aşamasındadır. Son Yargıtay’dan aldığımız verilere göre usul yönünden Yargıtay’da bozulmuştur. Almus yerel mahkemeye geri gönderilmiştir. Onun gerekçeleri de Hubuyar Eğitim Vakfı’nın davaya müdahillisi söz konusu olup bundan dolayı dava bozuldu” dedi.

Hubyar’da bazılarının davayı kazandıkları yönündeki açıklamalarını da cevaplandıran Başkan Patlak, “Burada bazı arkadaşlar davayı kazandık diye şenlik bayram yapmaktalar. Dava yargıdadır şuan kazanan da yoktur. Kazanıp kazanmamakta önemli değil. Bizim davamız halkın davasıdır. Halk ney isterse kişisel hiçbir isteğimiz yoktur. Biz kazanırsak halk kazanacaktır onlar kazandığı zaman şahıs kazanacaktır. Bizim kimseyle özel bir davamız sürtüşmemiz yoktur. Hubyar Köyü’nde yaşayan herkes birbirine akrabadır. Onun için insanların kafasını karıştırmaya hiç gerek yok. Umuyoruz ve adalete güveniyoruz. Adaletin kestiği parmak acımaz diyoruz. Bu mahkemede en kısa sürede sonuçlanır ve halkımız ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirirler” dedi.

Mahkeme sonuçlanırsa Hubyar’da nelerin değişeceğini yönündeki soruyu da cevaplayan Başkan Patlak, “Hubyar da daha önce yaptığımız bir projeyle Selçuklu mimarisine göre bir proje hazırladık. Burada bir misafir hanesinden tutunda Cemevi, misafir evi, konferans salonları, hijyenik bir şekilde yemekhanesiyle, çay ocağıyla güzel bir mekan yapılacak. İnsanlar oraya gittiği zaman Alevisiyle sünnisiyle huzur içinde ibadetlerini yapabilecekler. Biz hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin herkese eşik şartlarda yaklaşan bir izlenimle bunları yapmak istiyoruz. Bizim kişisel hiçbir isteğimiz yok sadece Hubyar’ın öz kültürünü yaşatmak için mücadele veriyoruz” dedi.

Toplantıda köylerinin yaşadığı sorunları da açıklayan Başkan Patlak, “ Köyümüz Tokat’ın en son köyü olması nedeniyle en büyük sorunumuz yol. Bununla ilgili olarak sayın valimiz ve diğer mülki idare amirlerimize bunu aktardık. Biz Hubyar Vakfı olarak maddi manevi bağlamda köyümüzün muhtarlığının yanında olacağını ve Hubyar’a yapılan yatırımların Tokat’a yapılacağının söyledik. Yaz aylarında çok büyük bir kalabalığın bu bölgeye aktığını ve turizm yönünden de destek olacağını ve katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Aşık Alican Yıldırım ise Hubyar Sultan’ın Anadolu Aleviliğinin başkenti olduğuna dikkat çekerek, “Hubyar ocağına bağlı köylerimiz var. Bir ucu Erzurum’da, bir ucu Samsun’da, Aydın’da, Muğla’da Kocaeli’nde. Böyle bir ocağın mensupları bu geniş yelpazedeki inanan canlarımıza örnek olmamız, önder olmamız gerekiyordu şu aşamaya kadar olamadık. Bununda sebepleri zaten belli, bunları aşmak istiyoruz. Bu toplum bu kitleye örnek olmalı diyoruz. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar toplum yararına köy tüzel kişiliği yararına bilinçli, eğitimli yetişkin zakirler sağlıklı bir şekilde bu topluma ulaşacaktır” diye konuştu.

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.