Hubyar'da Kazanan Halk Oldu...

Tarih 29 Eylül 2011, 14:18 Editör

Hubyar Vakfı Genel Başkanı Halil Patlak, 5 yılı aşkın süredir devam eden Hubyar Tekkesi davasının sonuçlandığını belirterek,

“Danıştay’da devam eden Hubyar Vakfı ile ilgili davamız tarafımıza sonuçlanarak, Hubyar halkı kazanmıştır” dedi.
    Hubyar Vakfı Genel Başkanı Halil Patlak, Başkan Yardımcıları Hüseyin Yavuz, Mustafa Coşkun, Sayman Kazım Çelik, Ali Kenenoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
    Toplantıda açıklamalarda bulunan Halil Patlak, 5 yıldır devam eden Hubyar Tekkesi davasının sonuçlandığını belirterek, “Hubyar’da birlik beraberliği sağlamak istiyoruz. Hubyarlıları onurlandırmak istiyoruz. Hubyar’da tek yürek olmak istiyoruz. Hiç kimseyle bir husumetimiz olmadı. Bundan sonrada olmayacaktır. Sonuçlanan bu davamızın ardından Kurban Bayramı’nın 3. günü Birlik Beraberlik Lokması dağıtacağız. Bizlerle birlikte olan veya karşımızda olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Türkiye’nin değişik bölgelerinden bin 500’lü yıllardan bu tarafı Hubyar da insanların hizmet ettiğini ve bundan sonrada hizmet etmeye devam edeceğini belirterek, “Bu davalar bizim inancımızda yoktur. Ama bu yola başvuranların sonucu bu hale geldi. Amacımız asimile olmadan inancımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

TOKAT HÜRSÖZ GAZETESİ

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.