Hubyar'da yol sorunu bitmiyor.

Tarih 20 Ekim 2012, 13:29 Editör

Hubyar Vakfı'nın, Hubyar Köyü'nün yol sorunu ile ilgili yaptığı girişimler Tokat basınına haber olmaya devam ediyor. Hubyar'da yaşanan yol, su, ağaçlandırma gibi temel sorunları çözmek için çaba gösteren Hubyar Vakfı, sorunlar aşılana kadar girşimlerine devam edecek.

BU İHMAL YILLARDIR NİYE(!)

BU HUBYAR’IN YOLU; NE OLACAK DURUMU?

Almus’un en uzak köyü olan ve Sivas sınırında bulunan Hubyar Köyü sakinleri, ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli yerlerinden yoğun ziyaretcisi  olan Hubyar Tekkesi, Hacı Bektaş Veli’den sonra bu bölgedeki en önemli inanç merkezlerinden biri olarak biliniyor. Ziyarete gelenler Değeryer (Çayönü) Köyünden itibaren başlayan ve Hubyar’a kadar olan 7,5 km’lik toprak yolda büyük sıkıntılarla karşılaşmaktalar.Yolun bozuk olmasından dolayı özellikle kışın ve yağmurlu havalarda çeşitli kazalar meydana geliyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında, Hubyar Vakfı yöneticileri, işadamı Mustafa Coşkun ve Hubyar Muhtarı Emir Yıldırım'dan oluşan bir heyet Tokat’ta önemli ziyaretlerde bulunmuştu. İlk olarak AKP İl Başkanı Eyüp Eroğlu’nu ziyaret eden vakıf yöneticileri önemli bir inanç merkezi olan ve yılda yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği Hubyar Tekkesinin bölge için çok önemli bir inanç merkezi olmasına vurgu yapmışlardı.

Hubyar yolunun yaklaşık 7,5 km.lik bir toprak yoldan ibaret olduğunu belirten Mustafa Coşkun, birlik, beraberlik, kardeşlik ve manevi anlamda önemli bir değer ifade eden Hubyar Tekkesine yurdun her tarafından ziyaretçilerin gelmekte olduğunu ve burada oluşan uhrevi ahenk ve manevi hazzın insanların gönlüne ışık tuttuğunu ifade etmişti. O dönemde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olan Muhlis Yeşilyurt, vakıf yöneticilerine, Hubyar yolunun programa alındığını ve yaklaşık 7,5 km.lik bir kısmın stabilize olarak bu yıl yapımına başlanacağının müjdesini vermişti. Geçen bu kadar zaman içerisinde yolun yapımına başlanaması hatta bir kamyon kum bile dökülmemesi gelişen ve değişen ülkemizin Hubyar Köyünde büyük üzüntüye yol açtı.

Kaynak: http://www.tokatkulis.com/bu_hubyar%E2%80%99in_yolu_ne_olacak_durumu?-685-haber-36-eu.html#.UITxwYYyh-w

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.