Hubyar davasında mahkeme sonuçlandı: Türbe ve Cemevi halkın kutsalıdır

Açıklama: Yaklaşık 8 yıldır Alevi kamuoyunu meşgul eden Hubyar Türbesi ve Cemevi davası sonuçlandı. Mahkeme, Hubyar Sultan Türbesi ve Cemevi'nin köy halkının sorumluluğunda olduğunu tescil etti.
Kategori: Duyurular
Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2014
Geçerli Tarih: 25 Haziran 2018, 01:10
Site: Hubyar Vakfi
URL: http://www.hubyarvakfi.org.tr/haber_detay.asp?haberID=148

Yaklaşık 8 yılı aşkın süredir Alevi kamuoyunun yakından bildiği Hubyar Davası'nda mahkeme, Hubyar Köyü muhtarlığı öncülüğündeki köylüleri haklı buldu; 'Hubyar Türbesi ve Cemevi köy tüzel kişiliğinindir' dedi.
Hubyar Köylülerinin uzun süredir yürüttüğü hukuk mücadelesi bugün Tokat'ta görülen son duruşma ile sonuçlandı. Hubyar Ocağı'nın da merkezi olan, Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Hubyar Köyü'nde bulunan, Hubyar Türbesi ve Cemevi'nin adlarına tapu edilmesi için girişimde bulunan ailenin tarafı olduğu davada, mahkeme, Hubyar Türbesi ve Cemevi'nin Hubyar Köyü tüzel kişiliğine ait olduğunu bir kez daha tescilledi. Böylece, daha önce aynı yönde karar veren mahkeme, bu yeni süreçte de, bir Alevi türbesinin (tekkesinin) kişilere tapu edilemeyeceğini, o türbenin, kendisine saygı duyan, sahip çıkan tüm toplumun ortak kutsal değeri olduğunu tekrar vurgulamış oldu.