Hubyar Görgü Cemi

Açıklama: Hubyar Vakfı'nın öncülüğünde yapılan Hubyarlıların Birlik Görgü Cemi, bu yıl Yenidoğan Cemevi'nde yapılacak
Kategori: Duyurular
Eklenme Tarihi: 06 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 22 Ekim 2018, 11:35
Site: Hubyar Vakfi
URL: http://www.hubyarvakfi.org.tr/haber_detay.asp?haberID=150

Hubyar Abdal tarafından 16. Y.Y.'da kurulan ve Osmanlı Padişahı 2. Mahmut'un 1826'dan sonra kapattırdığı Hubyar Vakfı'nı, 2006'da yeniden faaliyete geçiren Hubyar Vakfı Yönetim Kurulu, Hubyarlılara hizmet etmeye devam ediyor.
Kurulduğu günden bu yana Hubyar Sultan, Hubyar Köyü, Hubyar Türbesi, Hubyar Ocağı ve Hubyarlılar için çalışmalar yürüten Hubyar Vakfı, Hubyarlıların 'Birlik Görgü Cemi'ni bu yılda İstanbul'da yapıyor. Kurban Bayramı'nı köyde kutlayarak, Bayram Cemini Hubyar Türbesi'nde yapan Hubyar Vakfı, yıllık Görgü Cemini de İİstanbul'da yapacak.
2006 yılından bu yana İstanbul'un değişik semtlerinde Kurban Bayramı etkinlikleri düzenleyen, Bayram Cemi yapan, kurbanlar kesen Hubyar Vakfı Birlik Görgü Cemi'ni 11 Ocak Pazar günü Sancaktepe Yenidoğan'da bulunan Karaca Ahmet Cemevi'nde yapacak.
Görgü Cemi: Alevilikte, her canın, Hakk'a yürümeden önce DÜnya'da helalleşmesi gerektiğine inanılır. Bu yüzden Aleviler, her yıl Görgü Cemi yapar, orada, herkesten ayrı ayrı helallik alınır. Yıl içerisinde ortaya çıkan anlaşmazlıklar var ise de, burada inanç önderi 'Dede' ve cemdeki cemaat tarafından sorun çözülür ve tüm canlar helalleşmiş olur. Böylece, Hakk'ın huzuruna yaşamdaki sorunlardan ve özellikle de kul hakkından arınmış olarak çıkmak arzulanır.