Hubyar Tekkesini Devlete teslim etme girişimi

Site: Hubyar Vakfi
URL: http://www.hubyarvakfi.org.tr/haber_detay.asp?haberID=171

Hubyar Tekkesini Devlete teslim etme girişimi

Hubyar Tekkesinin ve müştemilatlarının tapusunu üzerine almak için Mustafa Temel tarafından Hubyar Köyü muhtarlığı aleyhine açılan dava Kasım/2016 da kesin olarak sonuçlanmıştır. Bu sonuçla tapu Hubyar Köyü Muhtarlığı adına tescil edilmiştir.

Dava süresince; “Hubyar Tekkesini Devlete teslim edecekler, Hacıbektaş Tekkesi gibi olacak” diyerek Hubyar Köylülerini ve mücadeleyi sürdüren Hubyar Vakfını suçlayanlar, tapunun Muhtarlığa geçmesinden sonra Tekkeyi Devlet malı yapmak için harekete geçtiler.

10 Yıl boyunca; “Hubyar Tekkesi halkındır, Hubyar Sultan’ın evlatlarınındır, taliplerinindir, Hubyar Sultan’a gönül verenlerindir” diyerek buranın Hubyar Köyünün kamusal alanı olması için uğraş verdik ve uğraşımız sonucunda başarıya ulaştık.

Bugün burayı Vakıflar Bölge Müdürlüğünün malı yapıp Hubyar Köyü Tüzel kişiliği üzerinden almaya çalışanlara karşı da mücadelemiz sürecek.

Haklı mücadelemizde gelinen aşamadan geriye düşmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Haklıyız ve Tekkemize, Dergâhımıza gizlice el koydurmak isteyenlere karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Yangından mal kaçırır gibi gizli saklı kapılar arkasında iş görenlere pabuç bırakmayacağız.

Bu konuda gizli saklı iş görenlerle de Hukuk karşısında hesaplaşacağız.

07.03.2017

Hubyar Vakfı